رهبر معظم انقلاب در ديدار رئيس و مديران سازمان صداوسيما:
هدف اصلي دشمن تغيير باورهاي مردم است/ صداوسيما بايد تحليلي واقع بينانه از شرايط داخلي، منطقه و جهان داشته باشد
حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي با تبيين اهداف «جنگ نرمِ برنامه ريزي شده، گسترده و همه جانبه نظامِ سلطه با جمهوري اسلامي»، تغيير باورهاي مردم را مهمترين هدف اين جنگ پيچيده خواندند.
به گزارش
سلام لردگان به نقل از
راه دانا؛ حضرت آيت الله خامنه اي در ابتداي سخنان خود به موضوع اهميت رسانه ملي در نظام جمهوري اسلامي ايران پرداختند و با اشاره به حرکت عظيم رسانه اي که با کمک رسانه هاي نوپديد، بوجود آمده گفتند: رسانه ملي در صحنه چنين نبرد عجيب و عظيم و درگيري ناخواسته و ناگزير قرار دارد که همان عرصه پيچيده و بسيار مهم جنگ نرم است.
رهبر انقلاب اسلامي افراد صاحبنظر، دلسوز و داراي انگيزه را به مطالعه و بررسي دقيق ابعاد جنگ نرم فراخواندند و گفتند: در جنگ نرم، همان اهداف جنگ سخت دنبال مي شود اما بصورتي فراگيرتر و عميق تر.
ايشان به برخي پيچيدگي ها و خطرات بيشتر جنگ نرم در مقايسه با جنگ سخت اشاره کردند و افزودند: جنگ نرم برخلاف جنگ سخت، آشکار، قابل فهم و ملموس نيست و حتي در برخي موارد طرف مقابل ضربه خود را مي زند اما جامعه هدف، دچار خواب آلودگي و عدم احساس حمله است.
رهبر انقلاب اسلامي خاطرنشان کردند: جنگ هاي سخت معمولاً موجب برانگيخته شدن احساسات مردم و ايجاد وحدت و انسجام ملي مي شود در حاليکه جنگ نرم، انگيزه هاي مقابله را از بين مي برد و زمينه ساز ايجاد اختلاف نيز مي شود.
حضرت آيت الله خامنه اي بعد از بيان خطرات به مراتب بيشتر و نگران کننده تر جنگ نرم در مقايسه با جنگ سخت گفتند: جنگ نرم فقط مخصوص ايران نيست اما در موضوع ايران، هدف اصلي از اين جنگ نرمِ فکر شده و حساب شده، استحاله جمهوري اسلامي ايران و تغيير باطن و سيرت، با حفظ صورت و ظاهر آن است.
ايشان با تأکيد بر اينکه تغيير باطن و سيرت به معناي تغيير انگيزه ها، شعارها، معارف انقلابي و اهداف بزرگ است، افزودند: در چارچوب اهداف جنگ نرمِ دشمن، باقي ماندن نام «جمهوري اسلامي» و حتي حضور يک معمم در رأس آن مهم نيست، مهم آن است که ايران تأمين کننده اهداف امريکا، صهيونيسم و شبکه قدرت جهاني باشد.
رهبر انقلاب اسلامي، مسئولان و مردم را آماج اصلي چنين جنگِ نرمي دانستند و خاطرنشان کردند: در مورد برنامه ريزي که در جنگ نرم براي مسئولان وجود دارد با آنان صحبت کرده و خواهم کرد اما مخاطبان اصلي جنگ نرم مردم به ويژه نخبگان، دانشگاهيان، دانشجويان، جوانان و عناصر فعال هستند.
حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: آنها بدنبال تأثيرگذاري بر مردم و تغيير طيف وسيعي از باورهاي آنان بويژه جوانان و نخبگان هستند که باورهاي اعتقاديِ ديني، سياسي و فرهنگي مردم از جمله اين باورها است.
ايشان گفتند: مردم ما باورهاي اعتقادي درخصوص دين، خانواده، مسئله «زن و مرد»، استقلال، مقابله با بيگانه، مردم سالاري اسلامي و مسائل گوناگون فرهنگي دارند و طرف مقابل تلاش دارد اين باورها را دستکاري کند و يا تغيير دهد.
رهبر انقلاب اسلامي، تغيير باور به گذشته را از ديگر اهداف مورد نظر در جنگ نرم برشمردند و تأکيد کردند: مردم ما نسبت به رژيم فاسد و مستبد گذشته باورهايي دارند که در جنگ نرم تلاش بر اين است تا اين گذشته زشت و پليد و سياه به گذشته اي درخشان و زيبا تغيير يابد.
حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: آنها مي خواهند با تغيير باور به گذشته، نتيجه بگيرند که لزومي به وقوع انقلاب اسلامي براي از بين بردن آن گذشته، وجود نداشته است.
ايشان تغيير باور به آينده و حال را از ديگر اهداف جنگ نرم دانستند و خاطرنشان کردند: آنها مي خواهند به جوان امروزي القاء کنند که وضع کنوني کشور مايه شرمندگي است و رسيدن به پيشرفت در آينده نيز غيرممکن است تا نشاط و تحرک و علم آموزي و اميد به آينده را از نسل جوان بگيرند.
رهبر انقلاب اسلامي ايجاد باورهاي غيرواقعي در جوانان نسبت به جهان بويژه امريکا و اروپا و ترسيم کشورهايي پيشرفته، راحت، امن و بدون مشکل از آنها را يکي ديگر از اهداف جنگ نرم برشمردند و در جمع بندي اين بخش از سخنان خود گفتند: هدف اصلي و نهايي جنگ نرم طراحي شده، انحلال دروني و استحاله داخلي جمهوري اسلامي از طريق تغيير باورها و سست کردن ايمان مردم و بويژه جوانان است.
رهبر انقلاب با اشاره به امکانات سخت افزاري و نرم افزاري دشمن در جنگ نرم افزودند: همه پيشرفتهاي روزافزون محيط مجازي در خدمت تحقق اهداف جنگ نرم است اما مهمتر از اين امکانات و پيشرفتهاي سخت افزاري، لشکر عظيم نخبگان فکري، سياسي، ادبي، اجتماعي، و فعالان برجسته ارتباطات و رشته هاي مختلف هنري است که عقبه ي نرم افزاري قوي و تأثيرگذاري را براي تحقق اهداف جنگ نرم فراهم آورده است.
ايشان برنامه ريزي و کار و تلاش منسجم را از ويژگيهاي بارز طراحان و مجريان جنگ نرم برشمردند و خاطرنشان کردند: در همه توليدات و فراورده هاي صوتي، تصويري و مکتوب جبهه مقابل ملت ايران، مقاصد و اهداف جنگ نرم، البته عمدتاً بطور غيرمستقيم، پيگيري و القا مي شود.
رهبر انقلاب در همين زمينه ترويج دين حداقلي و دين سکولار را که با هر رفتار شخصي و اجتماعي قابل انطباق است از جمله اهداف پنهان برنامه هاي عمدتاً اجتماعي رسانه هاي بيگانه خواندند و افزودند: آنها در پيگيري پيچيده اهداف خود، کاملاً جدي و داراي برنامه هستند اما ما در اين زمينه عقب هستيم.
حضرت آيت الله خامنه اي، تلاشهاي رسانه ملي را قابل توجه دانستند و در عين حال افزودند: بايد اين تلاشها را به عمق برد و اهداف مورد نظر را بدون تظاهر و درشت نمايي، در حد ظرفيت همه برنامه هاي صدا و سيما به صورت هنرمندانه ترويج کرد تا مخاطبان اقناع شوند و بپذيرند.
رهبر انقلاب مهمترين کار براي تحقق مشهود اهداف رسانه ملي در قبال جنگ نرم دشمنان را، دست يابي به تحليلي مبنايي، صحيح و واقع بينانه از شرايط داخلي، منطقه اي و جهاني جمهوري اسلامي خواندند و افزودند: اين تحليل، ذهنها و جهت گيريهاي سطوح مختلف مديريتي و بدنه سازمان را منسجم مي کند و پايه همه فعاليتها قرار مي گيرد.
حضرت آيت الله خامنه اي، پرهيز از اغراق در تواناييها، توجه به مشکلات، تأثيرناپذيري از تبليغات گمراه کننده بيگانگان، پرهيز از سطحي نگري، و توجه به ظرفيتهاي بالفعل و بالقوه را در دستيابي به تحليل مبنايي در صدا و سيما مؤثر دانستند و افزودند: مقايسه صحيح موقعيت کشور با دوران متناظر انقلابهاي مهم جهاني، مي تواند به درک و اقع بينانه از شرايط کشور، کمک کند.
حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به مشکلات فراوان، جنگهاي داخلي خونين و حتي بازگشت برخي انقلابهاي معاصر جهان به رژيم هاي گذشته افزودند: بايد موقعيت کنوني ايران را با موقعيت امريکا در حدود چهل سال پس از اعلاميه مهم استقلال آن کشور و موقعيت فرانسه پس از 4 دهه از انقلاب کبير فرانسه مقايسه کرد تا شرايط امروز ايران و پيشرفتهاي چشمگير کشور بهتر درک شود.
رهبر انقلاب که در تبيين ضرورت دست يابي به تحليل مبنايي و جامع الاطراف در صدا و سيما سخن مي گفتند خاطرنشان کردند: در اين چارچوب بايد سياه نمايي هاي بيگانگان را مد نظر داشت و متوجه بود که آنها در تحقق اهداف جنگ نرم، ايران را به جهانيان و حتي به خود ايرانيان واژگونه معرفي مي کنند ضمن اينکه تصوير رسانه اي آنها از جهان نيز کاملاً مغرضانه است.
حضرت آيت الله خامنه اي به مسئولان و مديران رسانه ملي پيشنهاد کردند براي دستيابي به تحليلي پايه و واقع بينانه به مقايسه موقعيت جمهوري اسلامي با برخي کشورهاي منطقه بپردازند که در 4 دهه اخير زير سايه آمريکا زندگي کرده اند.
ايشان گفتند: اين مقايسه نشان مي دهد که تسليم، چه نتايجي دارد و ايستادگي به چه خيرات و پيشرفتهايي منجر مي شود.
رهبر انقلاب پس از تشريح ضرورت برخورداري صدا و سيما از تحليل مبنايي به عنوان پايه همه توليدات و برنامه ها در تبيين دومين کار رسانه ملي براي پيگيري محسوس تر و هنرمندانه وظايف خود، تعريف و تدوين يک تفکر مبنايي و اصولي را ضروري خواندند.
حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به راهبردهايي که در آغاز مسئوليت آقاي سرافراز به رسانه ابلاغ شده تأکيد کردند: همه اين راهبردها بايد دنبال و براي اجراي آنها برنامه ريزي دقيق و عالمانه شود که البته در برخي موارد کارهاي خوبي شده است.
حضرت آيت الله خامنه اي برنامه ريزي عالمانه و دقيق براي تحقق راهبردهاي ابلاغي صدا و سيما و راهبردي جمهوري اسلامي را از ديگر ضروريات حرکت رسانه ملي برشمردند.
ايشان رسانه ملي را رسانه نظام و کشور و انقلاب دانستند و تأکيد کردند: صدا و سيما قرارگاه مقدم و فعال مقابله با جنگ نرم است و مديران و کارکنان رسانه ملي، سرداران و سربازان اين جنگ نرم هستند.
رهبر انقلاب اسلامي همچنين با تشکر از زحمات مديران و کارکنان رسانه ملي بويژه آقاي سرافراز رئيس سازمان صدا و سيما، ايشان را فردي پرکار، سخت کوش، با همت، منظم، ساده زيست و بدور از تشريفات و تجملات، پاک دست، حساس در مورد بيت المال، شجاع، داراي جسارت در تصميم گيري و خلاق و مبتکر و نوآور دانستند و خاطرنشان کردند: اين ويژگي ها بسيار با ارزش و مورد تحسين است که بايد استمرار داشته باشند و براي سازمان صدا و سيما به عنوان يک سازمان فرا قوه اي لازم و ضروري است.
پيش از سخنان رهبر انقلاب اسلامي، آقاي سرافراز رئيس سازمان صداوسيما گزارشي از برنامه ها و اقدامات اين سازمان بيان کرد.
رئيس سازمان صداوسيما با اشاره به چالش ها و مشکلات رسانه ملي، گفت: اصلاح ساختار اداري و همچنين اصلاح آيين نامه ها و مقررات، فراهم کردن مقدمات راه اندازي رسانه تعاملي، برنامه ريزي براي تقويت حضور در محيط وب و شبکه هاي اجتماعي تلفن همراه، افزايش کيفيت توليدات رسانه ملي از جمله مهمترين فعاليتها و رويکردهاي صدا و سيما است.
وي افزود: پيگيري موضوعات راهبردي همچون گفتمان انقلاب اسلامي، اقتصاد مقاومتي، سبک زندگي ايراني اسلامي و رشد علمي، تاسيس مرکز گسترش فيلمنامه نويسي، بازطراحي و راه اندازي شبکه کودک، ايجاد گروه زيبايي شناسي و علوم شناختي، بکارگيري نيروهاي جوان و مؤمن در مديريت هاي مختلف، افزايش ميزان مخاطبان رسانه ملي و افزايش اثرگذاري شبکه هاي العالم و پرس تي وي، راه اندازي خبرگزاري صداوسيما و حرفهاي و روزآمد شدن شبکه خبر، تاکيد بر تحليل و تفسير رويدادها، راه اندازي کانال هاي آذري، کردي و اردو در حوزه برون مرزي، بازسازي منابع آرشيوي، توجه به موسيقي ديني و آييني و انقلابي و توجه به اعتماد و احساس امنيت مردم از ديگر برنامه ها و اقدامات رسانه ملي بوده است.
انتهاي پيام/